Yazan:EHS / Genel / 0 Yorum

Kombi Tesisat ve Petek Temizliği

KİMYASALLA PETEK VE RADYATÖR TEMİZLİĞİ

*Genel olarak şebeke sularımızın kireçli olmasından ve radyatörlerimizin metal aksamlı olmasından kaynaklı olarak bu kireç ve sularımızdan gelen diğer pislikler zamanla çamurlaşarak radyatörlerin geçiş kısmını tıkayarak ısınma problemleri yaratmaktadır. Yarı ısınma veya tam olarak ısınamama sıkıntıları tamamen bundan kaynaklı olup peteklerin ve peteklere su geçişi yapan boru hatlarının temizlenmesi ile çözüm bulunabilir petek temizliği ile ilgili olarak birden fazla seçenek vardır bunlar;

1-) Radyatörlerin tek tek sökülüp tazyikli su ile temizlenmesi – bu yol ile petek temizliği yapılması halinde petekler yerinden sökülmesi ile radyatörün içerisine oksijen gireceğinden dolayı radyatör içerisinde paslanmaya yol açacaktır ve firmalar petekler için 10 yıl garanti verirken bu garantiyi peteklerin sökülmemesi şartı ile vermektedir ayrıca bu yol ile petek temizliği yapıldığında yalnızca petekler temizlenir ve boru hatlarındaki pislik olduğu gibi sistemde kalır.
2-) Kimyasal madde ile petek temizliği ;
Avrupa’dan ithal edilen ısıtma soğutma sistemlerinde oncu firmalarında tercih etmiş olduğu kıymasal madde ile yapılır yerine herhangi alternatif bir kimyasal madde kullanılması halinde kombi ve radyatörlerinize zarar verme ihtimali vardır.

Kaliteli bir kimyasal ile yapılmış olsa dahi kullanım şekli tesisata ilave edilerek kombinizin ortalama 1 2 saat veya tamgün çalışması ile sistemde döndürülmüş ve pisliği çözmüş olur ama bu çözülen tıkanıklığa sebep olan su tam olarak sistemden boşaltılamaz ki bu bir sure sonrada aynı problemlere yol açabilir.

3-) Makine ile kimyasal petek temizliği;

Bir önceki sayfada bahsetmiş olduğumuz kimyasallar kullanılarak özel petek temizleme makinesi sisteme bağlanır içerisine kimyasal madde ilave edilir. Bu kimyasal ve sistem suyu makine ile 40 – 45 derece sıcaklığa çıkartılır ısıtılan kimyasallı su yüksek devirli pompa ile tüm tesisatı dolaşır ve tıkanıklık olan yerleri pompa basıncı ve kimyasal madde yardımı ile çözer, ve bu su makine ile dolaşırken makine içerisinde filtre edilerek tekrar tesisata ulaşması engellenir ortalama 1 saat süren bu işlem sonucunda tesisatınız temizlenmiş olur ve ısınma probleminiz ortadan kalkar

40 – 45 derece sıcaklığa çıkartılır ısıtılan kimyasallı su yüksek devirli pompa ile tüm tesisatı dolaşır ve tıkanıklık olan yerleri pompa basıncı ve kimyasal madde yardımı ile çözer, ve bu su makine ile dolaşırken makine içerisinde filtre edilerek tekrar tesisata ulaşması engellenir ortalama 1 saat süren bu işlem sonucunda tesisatınız temizlenmiş olur ve ısınma probleminiz ortadan kalkar.


*Tesisatınız yeni ve radyatörleriniz kaliteli ve kullanılan borular (pprc için folyolu boru) krostıng tesisat için oksijen bariyerli ise ortalama 5 yıllık bir sure için böyle bir işleme gerek yoktur tabı problem yaşamıyorsanız..

Eğer ki tesisatınız doğalgazdan önce fuel oil – mazotlu kazan ile kullanılmış ise veya kömürlü kazan ile kullanılmışsa doğalgazlı kazanlara geçerken veya kombi sistemine geçerken MUTLAKA petek temizliği yapılması gerekmektedir.Eğer ki bu işlemi yaptırmadan kullanıma başlarsanız ısıtma problemleri yaşamanızın haricinde bu su kombinizin içerisinden de dolaşacağından dolayı kombinizin ömrünü kısaltır ve sürekli arızalara sebep açabilirsiniz ve kullanıcı hatalarından veya doğal yollardan (elektrik-su-d.gaz) oluşan hiçbir arıza hangi marka olursa olsun firma garantisine girmez.Bu yüzden doğalgaza geçiş yapmadan önce petek temizliği yaptırmanızı tavsiye ederiz…

 

Eskiyen tesisatlarınızdakireçle beraber boru çaplarında küçülme ve ısı kaybı olmaktadır. Isı kaybını ve tesisat içerisindeki suyun daha rahat dönüşünü (devir dayim) sağlamak için kimyasal sıvılar ile tesisatınızda temizlik yapıyoruz.

Çoğu firmalar su ile yıkama yaparak kalorifer tesisatınıtemizlediklerini zannederler. Fakat su sadece tesisatın içinde dolaşan kirli suyu çıkarmaya yarar. Borular içinde ki kireçlenmeye çözüm bulmaz. Anadolu tesisat sitelerin yada apartmanlarında kalorifertesisatlarını yıkama yapar . Ayrıca isteyen müşterilerimizin dairelerini tek tek de temizliyoruz.

Kalorifer sistemi 3 yıl geçtikten sonra petek ve borulardaki sular balçık olmaya başlar peteklerin su kanallarında tıkanmalar, kombinin eşanjöründe daralmalar ve borularda tıkanıklığa sebep olur. Buna bağlı olarak kombi arızaları , peteklerin bazı kısımlarında ısınmama problemi , fazla yakıt harcamaları gibi problemler olarak karşınıza çıkar.

Doğalgaz sistemi bir süre sonra iyi ısıtmamaya başlayacaktır. Bunun nedeni sık kullanım sonucunda peteklerde oluşan kurum, toz, kireç vb artıklardır. Özellikle suyun kireçli olduğu bölgelerde bu durum ile daha sık karşılaşılmaktadır. Bu nedenle Petek temizleme işlemi gerekmektedir. Aksi halde iyi ısınamadığınız gibi yüksek miktarda faturalar ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Peteklerinizi düzenli olarak temizlettiğiniz de aradaki farkı göreceksiniz. Petekleriniz temizlendiğin de o kadar iyi ısıtır ki el sürerken çekinebilirsiniz. Petek temizleme hizmetinde sizlere çözümler sunmaktayız.

Uzman ekibimiz ile kaliteli ve uluslar arası standartlara uygun ürünler ile peteklerinizi temizlemekte ve ısınmanızı sağlamaktayız. Avrasya Isı olarak özel gelişmiş makineler ve kimyasal maddeler ile peteklerinizi sökmeden etrafı kirletmeden petek temizliği yapabilmektedir.